Slovenski učenci najbolj na svetu niso radi v šoli

Ameriški center za statistike izobraževanja je objavil prikaz deleža učencev, ki so radi v šoli in ki se radi učijo matematiko po podatih iz raziskave TIMSS 2011. Na obeh prikazih je delež takšnih slovenskih osmošolcev najnižji med vsemi državami.  Zaradi objavljenega prikaza smo bili v mednarodni projektni skupini, na mednarodnem sestanku, izpostavljeni kot država, ki sicer z relativno dobrimi dosežki kaže presenetljivo negativen odnos do učenja.

(Kliknite na prikaza za več informacij.)

2011-timss-LikeSchoolSnapshot2011-timss-LikeMathSnapshotNa problem padajoče in nizke motivacije za učenje opozarjamo že več let, vendar še nismo zaznali, da bi ga pri nas kdo začel reševati. Naši učenci tako zapuščajo osnovno šolo v prepričanju, da ni narobe, če svojih šolskih dolžnosti ne opraviš z veseljem. Se bomo čez nekaj let soočili z generacijami ljudi, ki bodo izražali odpor in nezanimanje za svoje redne delovne obveznosti? Ali se bomo strinjali, da je tako prav?

(Skupno 64 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

komentarja 2

  1. Zala Žvab pravi:

    Grozni rezultati za Slovenijo. Ravno zaključujem magistrsko nalogo na temo vrstniškega nasilja, kjer opozarjam na pomembnost šolske klime v šolah, saj ta reši lahko več različnih problemov. Med dodajanjem zadnjih detajlov sem našla vaš blog in me je novica popolnoma osupnila. Začeti se je treba truditi za mlade, saj tako pridobi tudi šola in širša skupnost.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.