Opravljeno preverjanje znanja TIMSS 2023

Preverjanje znanja s preizkusi TIMSS med učenci na šolah je opravljeno. Sodelovanje v raziskavi je potrdilo 145 šol, kar je izjemen odziv. Preizkuse znanja iz matematike in naravoslovja je na računalnike rešilo več kot 5100 učenk in učencev, ki so bili nad raziskavo pretežno navdušeni.

Raziskava je učence trajale približno tri šolske ure, v treh delih: reševanje matematičnih nalog, reševanje naravoslovnih nalog in odgovarjanje na vprašalnik o pouku in učenju. Izvedbe na šolah so bile opravljene od aprila do začetka junija.

Julija smo ocenili samostojno zapisane odgovore učencev na del nalog, ki so zahtevale proste odgovore. Avgusta smo vse podatke učencev, učiteljev in ravnateljev združili in oddali v mednarodno zbirko podatkov. V jesenskih mesecih bodo opravljeni postopki uskaljevanja podatkov vseh držav med seboj ter prve osnovne statistične analize za izračune uteži in lestvic dosežkov v znanju ter stališč.

Ker je raziskava namenjena ugotavljanju znanja in okoliščin učenja v celotni slovenski populaciji četrtšolcev in četrtošolk, je za posamezno sodelujočo osebo anonimna. Vse sodelujoče vabimo, da se seznanijo s pravili o uporabi podatkov in zagotavljanju anonimnosti ter varovanju pred razkritjem posameznih oseb, ki bodo posredovale podatke o svojem delu, učenju in znanju tukaj: TIMSS za šole

(Skupno 197 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...