TIMSS 2015

Novo: Objave analiz podatkov iz TIMSS in TIMSS Advanced:

timss15 na metodološkem srecanju slikica TImss Advanced in matura iz matematike po spolu (povezava med dosežki TIMSS, oenami na maturi in šolskimi ocenami)

Statistika v ozadju mednarodnih raziskav znanja (pregled metodologije v ozadju raziskave s hitrimi navodili za analize podatkov)

Iz timss15: motivacija za učenje (natančnejši pogled v indekse motivacije za učenje matematike in naravoslovja v osnovni šoli)

Opis raziskave:

O TIMSS 15 na kratkoO TIMSS 15 na dolgo
Povzetki rezultatov
Izjava za medije
Predstavitev TIMSS 2015 na tiskovni konferenci
Plakat z rezultati

plakat16 2
Poročila, ki vsebujejo tudi naloge iz preizkusov, so objavljena tukaj.
Poročila so objavljena pod geslom, ker vsebujejo naloge raziskave. IEA ima nova pravila za objave nalog iz raziskav, ki ne smejo biti več popolnoma javno dostopne, da se prepreči njihova komercialna uporaba. Za objavo nalog v naših poročilih smo pridobili dovoljenje s strani IEA za uporabo v šolah in med strokovnjaki, vendar le z zaščitene spletne strani.
Šole, ki ste sodelovale v raziskavi, lahko do poročil dostopate na podstraneh Za osnovne šole v raziskavi in  Za gimnazije in maturante z geslom, ki so ga šolski koordinatorji prejeli z nacionalnega centra.
Vsem šolam, ki ste sodelovale v raziskavi, smo poslali ustrezno poročilo ali dve tudi po pošti.

Dostop do mednarodnega spletišča rezultatov vseh držav: http://timss2015.org

Mednarodni podatkovni bazi: TIMSS 2015 in TIMSS Advanced 2015

Podatki so v obliki za delo s paketoma SPSS ali SAS. Skupaj s podatki so objavljeni priročniki za analize, mednarodni vprašalniki z vpisanimi spremenljivkami za lažjo orientacijo pri delu s podatki ter različni osnovni izračuni.

OPOZORILO: V objavljeni mednarodni bazi so zaradi zaščite pred razkritjem vse številske identifikacije šol, učiteljev in učencev drugačne, kot so bile ob zbiranju podatkov. Še vedno pa so ohranjene vse hierarhične povezave učenec-učitelj-šola. Če za delo potrebujete prvotne identifikacije, nam pišite na e-naslov:   barbara.japelj@pei.si

Nacionalna podatkovna baza TIMSS 2015 je v pripravi.

Podatki za četrtošolce, Podatki za osmošolce
Podatki za preduniverzitetno matematiko, Podatki za preduniverzitetno fiziko

Vprašalniki, ki so bili uporabljeni v Sloveniji:

4. razred: Za starše 4Za učitelje 4;  Za ravnatelje/šole 4Za učence 4;  
8. razred: Za ravnatelje/šole 8; Za učitelje matematike 8Za učitelje naravoslovnih predmetov 8; Za učence 8
Gimnazije: Za gimnazijske dijake o matematikiZa gimnazijske dijake o fiziki; Za gimnazijske učitelje matematike;  Za gimnazijske učitelje fizikeZa ravnatelje gimnazij

 

(Skupno 783 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.